Всички категории

Повикване : + 86 731 84830658

Мейл: [имейл защитен]

Въпроси и отговори

 • Подлежат ли на ремонт лагерът и уплътнението на водната помпа?

  не, водната помпа не може да бъде ремонтирана от механик или техник. Реставраторите и преработвателите (понякога оригиналните производители на частта) имат достъп до части и инструменти, които не са достъпни за почти всички останали. Доста често производителите изискват вашата стара помпа като "ядро", за да могат да я възстановят. Бих препоръчал услуга за смяна на водна помпа, извършена от мобилен, професионален механик, като такъв от YourMechanic, за диагностициране на този проблем, получаване на точна оценка на щетите и оценка на разходите за ремонт.


 • Какви са характеристиките на лагерите на водната помпа?

  1. Профилът на стъпаловидни валове не уврежда вала, дори ако се приложи голямо количество сила от колана.

  2. Използва се високоефективно уплътнение, за да се предотврати изтичането на напълнена грес и да се предотврати навлизането на охлаждаща вода, която изтича от механичното уплътнение, в лагера. Някои използват силно уплътнено уплътнение с тройни устни, за да подобрят допълнително предотвратяването на навлизане на охлаждаща вода.

  3. Използваната грес има отлична издръжливост при условия на високоскоростно въртене, висока температура и смесена вода, а използваният уплътнителен материал има отлична съвместимост с охлаждаща вода.


 • Каква е структурата на лагерите на водната помпа?

  О: Лагерите на водната помпа са уплътнени двуредови лагери с голямо разстояние между двата реда търкалящи се елементи.

  Има тип топка-топка, състоящ се само от топки, и тип топка-ролка, състоящ се от топка и ролка.

  Стандартните продукти имат шпонков канал (жлеб) в центъра на външната повърхност на външния пръстен за тел (щипка), за да се предотврати изваждането на лагера на водната помпа.


 • Необходими функции на лагерите и структурата на водната помпа?

  Лагерите на водната помпа се използват във водната помпа на автомобила. Инсталиран е вал, подходящ за вътрешния пръстен, и този вал е по-дълъг от размерите на ширината на външния пръстен. Към страната с по-голям диаметър на вала е прикрепена задвижващата шайба, докато работното колело е прикрепено към страната с малък диаметър.


 • Как да постигнем по-дълъг експлоатационен живот чрез устойчивост на топлина и вода?

  Лагерите на водната помпа се използват във водната помпа, която циркулира охлаждаща вода за двигателя на автомобила. Лагерите на Torch осигуряват по-дълъг експлоатационен живот благодарение на по-високите си характеристики на уплътняване и грес с отлична устойчивост на топлина и вода.


 • Как се използват механичните уплътнения?

  1. Вътрешна структура на помпата

  Помпата е машина, която работи за преместване на течности, както при повдигане на течност до нейната вътрешност. Например работното му колело се върти, за да движи водата.

  2. Място за монтаж на механичното уплътнение в помпата

  На въртящия се вал на работното колело е монтирано механично уплътнение. Това предотвратява изтичането на течност през хлабината между тялото на помпата и вала.

  3. Място за монтаж на механичното уплътнение на вала

  Механичните уплътнения се състоят предимно от два пръстена: въртящ се пръстен на вала и неподвижен пръстен на корпуса на помпата.

  4. Структура на механичното уплътнение (стационарни и въртящи се пръстени)

  Въртящият се пръстен се върти заедно с вала. Стационарните и въртящите се пръстени се търкат един в друг, осигурявайки хлабина от порядъка на микрометри, поддържани между тях. Там, където се търкат един в друг, те се наричат ​​„лицеви материали“.


 • Ако няма механично уплътнение, какво ще се случи?

  Без печат

  Ако не се използва механично уплътнение или уплътнение, течността изтича през хлабината между вала и тялото на машината.

  Със салникова набивка

  Ако целта е единствено да се предотврати изтичане от машината, е ефективно да се използва уплътнителен материал, известен като уплътнение на вала. Обаче уплътнение, плътно навито около вала, пречи на движението на вала, което води до износване на вала и следователно изисква смазка по време на употреба.

  С механично уплътнение

  На вала и на корпуса на машината са монтирани отделни пръстени, за да се позволи минимално изтичане на течността, използвана от машината, без да се засяга силата на въртене на вала.

  За да се гарантира това, всяка част е произведена по прецизен дизайн. Механичното уплътнение предотвратява изтичането дори при опасни вещества, които са трудни за механична обработка или при тежки условия на високо налягане и висока скорост на въртене.


 • Функция на механичните уплътнения?

  Механичното уплътнение е предназначено да предотврати изтичането на течността (вода или масло), използвана от машината, във външната среда (атмосферата или водно тяло). Тази роля на механичните уплътнения допринася за предотвратяване на замърсяване на околната среда, спестяване на енергия чрез подобрени ефективност на работа на машината и безопасност на машината.


 • Какво представляват механичните уплътнения?

  Силовите машини, които имат въртящ се вал, като помпи и компресори, обикновено са известни като „въртящи се машини“. Механичните уплътнения са вид уплътнение, монтирано на вала за предаване на мощност на въртяща се машина. Те се използват в различни приложения, вариращи от автомобили, кораби, ракети и промишлено оборудване, до жилищни устройства.


Тук сме за вас!

Вашите коментари и въпроси помогнаха на Torch да направи качествени части. Помогнете ни да направим бъдещите години още по-добри.

Изпратете ни вашите въпроси относно Torch и ние ще ви помогнем да намерите отговорите. Ние също се интересуваме от вашия опит с Torch. Дайте ни вашите предложения за нашия уеб сайт и/или продукти или дори споделете любимата си история за Torch.

Обадете ни се ДНЕС за БЕЗПЛАТНА оферта
+ 86 731 84830658

Обратна връзка