Всички категории

Повикване : + 86 731 84830658

Мейл: [имейл защитен]

Въпроси и отговори

 • Какъв е обхватът на приложение на нашия сензор за кислород?

  О: Нашият продукт може да се приложи към следните превозни средства

  Европейски марки автомобили: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Opel, Land Rover, Lotus,MG, Citroen, Peugeot, Skoda, Spyker, Seat, Fiat, Iveco, Lancia и Alfa Romeo и др.

  Типичните модели включват: POLO, Golf, Jetta, Bora, Lavida, Sagitar, Santana, Peugeot 206, Peugeot 207, Peugeot 408, Picasso, C-Quatre и др.

  Американски марки автомобили: Buick, Dodge, Ford, GMS, Hummer, Jeep, Cadillac, Chrysler и Chevrolet и др.

  Типичните модели включват: Excelle, Excelle GT, Regal, Lacross, Park Avenue, Focus, Mondeo, Captiva, Sail, Aveo, Cruze и др.

  Корейски марки автомобили: Hyundai, Kia и Ssangyong и др.

  Типичните модели включват: Chollima, Soul, Cerato, Forte, Sportage, Carnival, K3, K4, K5, Sonata, Verna, Elantra и новия Tucson и др.

  Японски марки автомобили: Toyota, Nissan, Honda, Subaru, Mazda, Mitsubishi, Isuzu, Suzuki и Daihatsu и др.

  Типичните модели включват: Accord, Spirior, Civic, CIIMO, Fit, Nissan Teana, Sylphy, Tida, Livina, Vios, Mazda, Yaris и City и др.


 • Какво представлява формулата на Нернст?

  A: “R” във формулата е константата на идеалния газ; “T” е абсолютната температура на чувствителния елемент; “F” е константата на Фарадей; “p7O2)” е парциалното налягане на кислорода от изпускателната страна; “p( O2)" е парциалното налягане на кислорода във въздуха. По този начин, при определена температура, ако еталонният газ е въздухът (т.е. референтното парциално налягане на кислорода е известно), стойността на Е може да се определи от съдържанието на кислород в отработените газове. Високо напрежение (0.6 ~ 1 V) се генерира между електродите, когато концентрацията на кислород е ниска от изпускателната страна на субстрата, и сигналът за напрежение се изпраща към ECU и се усилва. ECU обработва сигнал с високо напрежение като богата смес, а сигнал с ниско напрежение (около 0.1 V) се счита за разредена смес. Въз основа на обратната връзка за напрежението на сигнала на кислородния сензор, компютърът ще разреди или обогати сместа съответно, за да достигне оптимално теоретично съотношение въздух-гориво.


 • Какъв е принципът на работа на кислородния сензор?

  О: Принципът за кислороден сензор тип концентрационна клетка е, че разликата в парциалното налягане на изгорелите газове на двата ZrO₂ твърди електролита осигурява концентрация.потенциал. Той използва характеристиките на ZrO₂ с проводимост на кислородни йони и без електронна проводимост при висока температура. Формулата на Нернст може да се използва за получаване на потенциалната стойност на концентрацията.


 • Какво представлява сензорът за кислород?

  О: Сензорът за кислород е основният сензорен компонент в системата за управление на двигателя с електронно впръскване на гориво и е ключовата част за контролиране на емисиите на отработени газове от автомобили, намаляване на замърсяването на околната среда и подобряване на качеството на изгаряне на горивото на автомобилния двигател. Сензорът за кислород се използва в системата за управление с обратна връзка на устройството за електронно управление на впръскване на гориво, за да открие концентрацията на кислород в отработените газове и дали съотношението въздух-гориво е бедно или богато. Използва се и за наблюдение на теоретичното съотношение въздух-гориво (14.7:1) при изгаряне в двигателя и предоставя сигнали за обратна връзка към компютъра.


 • Какво е „Предупредителни светлини на двигателя“?

  О: Може би най-очевидният досега, но определено този, който повечето хора обикновено пренебрегват. Въпреки че самият сензор не е монтиран в отделението на двигателя, всяка повреда на сензора за NOx ще задейства предупредителна светлина на двигателя. Това не е брониран метод за намиране на грешки и проблеми на сензора за NOx, но рисува много по-ясна картина на това, което изпитва вашата кола. Сканирането за кодове за грешка след светване на лампичката за проверка на двигателя обикновено разкрива веднага дали имате работа със счупен сензор за NOx.


 • Какво е „Нестабилен празен ход“?

  A: Тъй като ECU няма начин да разбере какво се случва с двигателя, той трябва да приеме най-лошия сценарий. Горивните инжектори, предназначени да поддържат постоянен поток от гориво към двигателя, спорадично ще гладуват и/или ще се увеличават, като нито едно от двете не е добро за вашата кола в дългосрочен план.


 • Какво е „по-висок разход на гориво“?

  A: Ако сензорът не работи правилно, ECU не получава никаква обратна връзка за състоянието на изгорелите газове, така че няма начин компютърът да знае или изчисли необходимата горивна смес или съотношението въздух-гориво. Това принуждава ECU да приеме най-лошия сценарий и да работи с богата горивна смес, за да осигури максимална мощност при лоши условия.


 • Симптоми на лош сензор за NOX?

  A: >По-висок разход на гориво.

  >Нестабилен празен ход.

  > Предупредителни светлини на двигателя


 • Какво е NOx сензор за система за последваща обработка на NOx?

  О: Сензорът за NOx е част от системата за последваща обработка на NOx, използвана в дизелови превозни средства със SCR системи на базата на урея. Сензорът, разположен преди SCR катализатора, директно измерва концентрацията на NOx навън от двигателя, което помага да се определи оптималното количество инжектирана урея.

  Сензорът за NOx след SCR катализатора се използва за наблюдение на работата на катализатора. Точното измерване на NOx е много необходимо за спазване на все по-строгите разпоредби за емисиите на NOx. Сензорът за NOx също може да измерва концентрацията на O2, точно като широкообхватен сензор за въздух-гориво.


Тук сме за вас!

Вашите коментари и въпроси помогнаха на Torch да направи качествени части. Помогнете ни да направим бъдещите години още по-добри.

Изпратете ни вашите въпроси относно Torch и ние ще ви помогнем да намерите отговорите. Ние също се интересуваме от вашия опит с Torch. Дайте ни вашите предложения за нашия уеб сайт и/или продукти или дори споделете любимата си история за Torch.

Обадете ни се ДНЕС за БЕЗПЛАТНА оферта
+ 86 731 84830658

Обратна връзка