Всички категории

Повикване : + 86 731 84830658

Мейл: [имейл защитен]

Въпроси и отговори

 • Каква е ролята на филтъра?

  За отделяне и предотвратяване на навлизането на потенциално замърсени частици в двигателя. Въздух и гориво – прахови частици и влага. Масло – метални частици, утайки и въглерод.


 • Какво е ефективността на филтъра?

  Процентът мръсотия, който филтърът премахва. Филтърната хартия или „средата“ определя през какво трябва да премине маслото, въздухът или горивото и къде е уловена мръсотията. Колкото повече завъртания трябва да предприеме една частица мръсотия, толкова по-вероятно е тя да бъде уловена.


 • Какво е медия?

  Медиите са смес от различни влакна, свързани заедно.

  Хартията „носител“ филтрира замърсителите, преминаващи през масления, въздушния или горивния филтър. Качеството и количеството на медиите са много важни. Някои медии може да изглеждат подобни, но могат да работят по различен начин. Функцията на филтърната среда е да отстранява най-голямото количество замърсители, като същевременно предлага най-малко съпротивление на потока.

  В4. Дали по -плисираната филтърна хартия означава по -добра филтрация?

  Обикновено филтър с повече среда има способността да улавя повече замърсители, отколкото филтър с по-малко. Малко плисета означава малко носители и малък капацитет. Независимо от това, средата трябва да съдържа подходящите смоли и съединения.


 • Дали повече плисирана филтърна хартия означава ли по-добра филтрация?

  Обикновено филтър с повече среда има способността да улавя повече замърсители, отколкото филтър с по-малко. Малко плисета означава малко носители и малък капацитет. Независимо от това, средата трябва да съдържа подходящите смоли и съединения.


 • Какво е живота на филтъра?

  Колко време издържа един филтър преди да се запуши. Прахозадържащата способност на филтъра определя продължителността на живота му. Колкото повече висококачествена хартия е във филтъра, толкова повече мръсотия ще задържи и толкова по-дълго ще издържи.


 • Какво е поток?

  Колко лесно преминава въздух, масло или гориво през филтъра. Минимизирането на съпротивлението на потока гарантира, че двигателят никога не изпитва недостиг на въздух, масло или гориво. Слабият поток във филтъра лишава двигателите от техните жизненоважни нужди, карайки ги да работят по-усилено, да губят мощност и да създават бързо износване на двигателя за по-кратки периоди.


 • Необходима ли е редовна смяна на филтъра за сервизен интервал?

  Предвид значението на ефективността, живота и потока, редовната смяна на филтъра с филтър с добро качество осигурява оптимална производителност и живот на двигателя.


 • Какво е микрон?

  Микрон - измерване, равно на една милионна част от метър.


 • Какво е рейтинг на микрона?

  Мярка за размера на порите във филтърната среда. Изразява се като „Номинална“ или „Абсолютна“. Номиналният рейтинг се отнася до процента частици с даден размер, които филтърът може да улови, т.е. 10 микрона при 90% означава, че ще премахне 90% от частиците с размер 10 микрона. Абсолютно се отнася до отстраняването на всички частици с даден микронен размер и по-големи, т.е. 20 микрона абсолютни означава, че 100% от частиците 20 микрона или повече ще бъдат уловени.

  Колкото по-нисък е микронният рейтинг, толкова по-голяма е ефективността и следователно количеството мръсотия, което се улавя.

  Микронната оценка на масления филтър е приблизително 30. (Човешката коса е приблизително 70 микрона)

  Когато сравнявате различни марки филтри с микронен рейтинг, трябва да се уверите, че са следвани същите тестови процедури.


 • Какво представлява заден клапан против изтичане?

  Той спира изтичането на масло от филтъра и маслените канали, когато двигателят е изключен, и подпомага бързия поток на масло към двигателя при стартиране. Не всички филтри изискват обратен клапан против източване поради конструкцията на двигателя.


 • Какво представлява байпасният клапан?

  Ако масленият филтър се блокира, вентилът ще се отвори, позволявайки на маслото да потече в двигателя. Защото нефилтрираното масло е по-добро от липсата на масло.


 • Каква е разликата между пълния поток и байпасния маслен филтър?

  Пълният поток е мястото, където 100% от маслото преминава през същата среда, преди да влезе в двигателя. Байпасните филтри са по-рестриктивни и отнемат част от маслото и филтрират по-малките частици, които могат или са преминали през филтъра с пълен поток.

  Често срещан в приложения с голяма работа.


 • Какво е над налягането?

  Когато клапанът за налягане на маслото временно блокира, той подлага цялата смазочна система на екстремни налягания. При тези условия масленият филтър обикновено се разширява, тъй като повишеното налягане се опитва да изтласка филтъра от двигателя. Филтрите на горелките са създадени да издържат 3 пъти нормално работно налягане.


 • Каква е разликата между горивните филтри, използвани в карбурирани системи спрямо EF

  Обикновено карбураторната система работи при ниско налягане и има относително нисък поток. Филтрите често са с найлоново тяло.

  EFI филтрите са с метално тяло и са проектирани да издържат на по-високо налягане и поток. Медиите също могат да се различават между различните видове филтри.


 • Защо инженерите започват първо с изискванията за въздушен филтър?

  Защото това е най-важният филтър. Нефилтрираният въздух с индуцирано замърсяване ще причини прекомерно износване на двигателя.


 • Кога трябва да сменя своя въздушен филтър?

  Въздушният филтър трябва да се сменя в зависимост от работната среда на превозното средство, например при горещи и прашни условия е необходим по-редовен период на честа смяна. Във всеки случай препоръчваме смяна на всеки 12 месеца, независимо от условията или изминатото разстояние.


 • Защо много въздушни филтри имат телени екрани?

  За осигуряване на здравина на филтъра поради високите въздушни потоци и осигуряване на противопожарна защита в случай на обратен огън.


 • Масленият филтър изтече скоро след инсталирането му? Уверете се, че е бил правилен филтър

  (a) Проверете дали старото уплътнително уплътнение е отстранено от основната плоча на монтажа на двигателя и тази плоча не е повредена или изкривена.

  (b) Уверете се, че филтърът е правилно монтиран с ново уплътнение.

  (c) Проверете дали шпилката с резба не е повредена или разхлабена.


 • Ако монтирам филтър с добро качество, мога ли да използвам масло с ниско качество?

  Качественият филтър няма да спаси двигателя ви от прекомерно износване, ако има продължителна употреба на масло с лошо качество. Нискокачественото масло обикновено означава, че добавките към маслото се влошават по-бързо, което натоварва повече двигателя. Уверете се, че използвате масло и филтри с добро качество.


 • Филтрите Torch имат ли гаранция?

  Да, стига услугата да се извършва от квалифициран механик, който следва спецификациите на производителя.


Тук сме за вас!

Вашите коментари и въпроси помогнаха на Torch да направи качествени части. Помогнете ни да направим бъдещите години още по-добри.

Изпратете ни вашите въпроси относно Torch и ние ще ви помогнем да намерите отговорите. Ние също се интересуваме от вашия опит с Torch. Дайте ни вашите предложения за нашия уеб сайт и/или продукти или дори споделете любимата си история за Torch.

Обадете ни се ДНЕС за БЕЗПЛАТНА оферта
+ 86 731 84830658

Обратна връзка