Всички категории

Повикване : + 86 731 84830658

Мейл: [имейл защитен]

Въпроси и отговори

 • Как да диагностицираме и тестваме запалителна бобина?

  О: 1. Паркирайте колата си на равна повърхност, изключете колата и я оставете да изстине.

  2. Използвайте вашия OBD II скенер, за да определите цилиндъра с проблема.

  3. Свалете бобината на запалването.

  4. Докато сте тук, добра идея е да проверите свещите за повреди и ако е минало достатъчно време, сменете и тях.

  5. Проверете корпуса за пукнатини, дупки или други повреди. Те могат да бъдат източникът на вашите проблеми.

  6. Използвайте тестер за искри, за да проверите запалителната бобина.

  > Включете тестера в бобината.

  > Прикрепете заземяващия проводник.

  > Включете конектора на бобината.

  >Настройте искрова междина на правилното измерване.

  > Стартирайте двигателя.

  > Ако има искра, чудесно, работи! Ако няма искра, бобината е лоша.

 • Какво ще кажете за модерните системи за запалване?

  О: В съвременните системи дистрибуторът е пропуснат и вместо това запалването се управлява електронно. Използват се много по-малки намотки с по една намотка за всяка свещ или една намотка, обслужваща две свещи (например две намотки в четирицилиндров двигател или три намотки в шестцилиндров двигател). Голяма запалителна бобина издава около 40 kV, а малка, като например от косачка, издава около 15 kV. Тези бобини могат да бъдат монтирани дистанционно или могат да бъдат поставени върху запалителната свещ, известно като директно запалване (DI) или бобина върху свещта. Когато една бобина обслужва две запалителни свещи (в два цилиндъра), това е чрез системата за изхабена искра. При това разположение бобината генерира две искри на цикъл към двата цилиндъра. Горивото в цилиндъра, който е към края на своя такт на сгъстяване, се запалва, докато искрата в неговия спътник, който е към края на своя такт на изпускане, няма ефект. Системата с изтощена искра е по-надеждна от системата с една намотка с разпределител и е по-евтина от бобината върху щепсела.

  Когато намотките се прилагат поотделно на цилиндър, всички те могат да се съдържат в един формован блок с множество клеми с високо напрежение. Това обикновено се нарича бобина.

  Лош пакет бобини може да причини прекъсване на запалването, лош разход на гориво или загуба на мощност.


 • Какво ще кажете за материала на запалителните бобини?

  О: По-рано запалителните бобини бяха направени с високоволтови намотки, изолирани с лак и хартия, поставени в кутия от изтеглена стомана и напълнени с масло или асфалт за изолация и защита от влага. Намотките на съвременните автомобили са излети в напълнени епоксидни смоли, които проникват във всички кухини в намотката.

  Модерната система с една искра има една намотка на свещ. За да се предотврати преждевременно искрене в началото на първичния импулс, в бобината се монтира диод или вторична искрова междина, за да се блокира обратният импулс, който иначе би се образувал.

  В бобина, предназначена за изхабена искрова система, вторичната намотка има два извода, изолирани от първичната, и всеки извод се свързва към запалителна свещ. При тази система не е необходим допълнителен диод, тъй като в неактивната свещ няма да има гориво-въздушна смес.

  В бобина с ниска индуктивност се използват по-малко първични навивки, така че първичният ток е по-висок. Това не е съвместимо с капацитета на механичните точки на прекъсване, така че се използва превключване в твърдо състояние.


 • Основните принципи на запалителната бобина?

  О: Бобината за запалване се състои от ламинирана желязна сърцевина, заобиколена от две намотки от медна жица. За разлика от силовия трансформатор, бобината за запалване има отворена магнитна верига - желязното ядро ​​не образува затворен контур около намотките. Енергията, която се съхранява в магнитното поле на сърцевината, е енергията, която се прехвърля към запалителната свещ.

  Количеството енергия в искрата, необходимо за запалване на сместа въздух-гориво, варира в зависимост от налягането и състава на сместа, както и от скоростта на двигателя. При лабораторни условия е необходим само 1 милиджаул за всяка искра, но практическите бобини трябва да доставят много повече енергия от тази, за да позволят по-високо налягане, богати или бедни смеси, загуби в окабеляването на запалването и замърсяване и изтичане на щепсела. Когато скоростта на газа е висока в искрова междина, дъгата между клемите се издухва от клемите, което прави дъгата по-дълга и изисква повече енергия за всяка искра. Във всяка искра се доставят между 30 и 70 милиджаула.


 • Какво е бобина за запалване?

  О: Запалителната бобина (наричана още искрова бобина) е индукционна бобина в автомобилната запалителна система, която преобразува напрежението на батерията до хиляди волта, необходими за създаване на електрическа искра в запалителните свещи за запалване на горивото. Някои бобини имат вътрешен резистор, докато други разчитат на резисторна жица или външен резистор, за да ограничат тока, протичащ в бобината от 12-волтовото захранване на автомобила. Проводникът, който преминава от бобината на запалването към разпределителя, и проводниците за високо напрежение, които преминават от разпределителя към всяка от запалителните свещи, се наричат ​​проводници на свещи или проводници с високо напрежение.


 • Как да преценя дали бобината трябва да бъде сменена или не?

  О: Отстраняването на неизправности в запалителната бобина започва с откачане на проводника на запалителната свещ и поставяне на допълнителна свещ в края на проводника. Поставете запалителната свещ върху част от двигателя, където свещта ще лежи върху добра земя. Завъртете двигателя, като накарате помощник да държи ключа в стартова позиция, докато запалителната свещ се наблюдава за добра искра.


 • Какъв вид контрол на качеството има Torch, за да постигне високо качество?

  О: Ние от Torch се стремим да постигнем „Общо качество“ на три взаимно независими нива: - Интегрирани автоматични проверки Тестовите модули, интегрирани в автоматичния производствен цикъл, проверяват всички възли, за да гарантират, че само тези, които са в перфектно състояние, остават в производството. Всички останали незабавно се отстраняват от линията, преди да доведат до ненужни разходи.


 • Какви са характеристиките на бобините за запалване TORCH?

  О: Има четири изключителни характеристики на бобините за запалване на Torch:

  Компоненти за запалване с висока точност

  Специфични за клиента разработки и системна интеграция

  Рационални компютърно контролирани техники за производство

  Високотехнологично качество, базирано на програми с нулеви дефекти


 • Каква температура могат да издържат запалителните бобини TORCH?

  A: Устойчив на температура: до 150 °C, кратки периоди до 165 °C


 • Какво напрежение могат да поемат бобините за запалване на TORCH?

  A: Бобините за запалване на TORCH могат да поемат напрежение, по-голямо от 30 KV


 • Какъв вид производствена линия има TORCH за бобини за запалване?

  О: Производствените съоръжения на TORCH са с модулен дизайн, подходящи за групова работа и предлагат максимална гъвкавост. Те могат да бъдат разширявани, намалявани, комбинирани и преобразувани за кратко време, като по този начин позволяват икономично и висококачествено производство на до 5,000 артикула на ден, редуващи се между големи и малки серии и различните видове бобини за запалване.


 • Колко скоро TORCH може да разработи нови продукти за клиенти?

  A: Производителите на превозни средства по целия свят изискват специализирани знания

  на инженерите по разработката на TORCH за проектиране на оптимални бобини за запалване за всяка серия двигатели, включително модула за запалване, ако е необходимо. Гордеем се с нашите кратки срокове за разработка и клиентите оценяват тясното сътрудничество с нашите инженерни екипи.


Тук сме за вас!

Вашите коментари и въпроси помогнаха на Torch да направи качествени части. Помогнете ни да направим бъдещите години още по-добри.

Изпратете ни вашите въпроси относно Torch и ние ще ви помогнем да намерите отговорите. Ние също се интересуваме от вашия опит с Torch. Дайте ни вашите предложения за нашия уеб сайт и/или продукти или дори споделете любимата си история за Torch.

Обадете ни се ДНЕС за БЕЗПЛАТНА оферта
+ 86 731 84830658

Обратна връзка